Rim och Ramsor.

Det är sällan jag berättar om vad som händer i skolan, men vad som hände idag måste jag bara berätta. Vi hade föreläsning om språk i rim och ramsor. Därefter fick vi sätta oss i våra studiegrupper och knåpa ihop 3 stycken ramsor som var till åldersgrupperna 2, 4 och 5 år. Varje ramsa var tvångt tvunget att innehålla rim, rytm, repetition och alligration (ord som börjar på samma ljud, ex sju sjuka sjömän). Eftersom jag hade så pass tråkigt på denna föreläsning och lyssnade med ett halvt öra knåpade jag på en ramsa undertiden. Jag älskar att orden bara ploppar upp i min hjärna när jag som mest behöver dem, det är en egenskap jag alltid haft sen barnsben då jag satt på en gammal skrivmaskin och skrev noveller. Haha, låter som om jag är riktigt gammal. Men ja, det var innan vi fick en dator :P

Hur som helst! Här kommer de 3 ramsor som vi tillsammans i studiegruppen lyckades komma på:

Åldersgrupp: 2 åringar.
Melodi: Imse Vimse Spindel.
Öga, öga, öron
näsa och så mun
Klappa, klappa magen
Dansa runt en stund
Stampa, stampa foten
Sjung en liten stund
Klappa, klappa händer
Vicka på din rump


Åldersgrupp: 4 åringar. (omgjord version av min ramsa)
Rörelseramsan
Hej hopp i våran kropp, vi formas till en boll
Bollen hoppar upp och ner, tills vi inte orkar mer
Sitt stilla, stop! Nu formar vi om vår kropp.
Hej hopp i våran kropp, vi formas till en ______ (välj ut ett objekt)
_______ hoppar upp och ner, tills vi inte orkar mer
Sitt stilla, stop! Nu formar vi om våran kropp.
(Ramsan fortsätter så länge man vill)

Avslutning: 
Byt ut "Nu formar vi om vår kropp" till "Nu vilar vi våran kropp".

Åldersgrupp: 5 åringar
Matramsan
Magen kurrar, fyll nu faten
Barnen hurrar, nu för maten

Katastrof.

Ikväll var det dags för dans igen. Streetdance Latino. Samma kurs som jag gick i våras. En hel sommar har jag längtat, och sån glädje jag kände idag har jag inte känt på länge. Vi har tyvärr fått byta danslärare, men nyfiken tar över hand och taggad som attan cyklade jag iväg till danslokalen i regn och rusk, fast besluten att trotsa regnet. Likt en dränkt katt klev jag innanför dörrarna och hälsade ett glatt "Hej" på vår nya danslärare. 
 
Vi sätter igång och - PANG! Jag är står som handfallen, är totalt förvirrad och har en stor klump i halsen när jag känner ögonen tåras. Jag försöker verkligen göra mitt bästa, men skrattar när jag gör bort mig för att dölja min klump i halsen. Vill inte visa att jag känner mig så korkad. Till slut står jag inte ut mer och är precis påväg att störta ut ur danslokalen när dansläraren frågar om vi har några frågor. En tjej som gick i samma klass som mig i våras säger till dansläraren att hon måste ta det lugnt. "Vi är ändå bara nybörjare". 

"Jaha, jag trodde jag skulle få en mer avancerad klass".
 
Trots tillsägning fortsätter hon i samma tempo och jag känner mig helt vilsen, värdelös och dum som inte fattar dansstegen på en gång. Jag upplever dansläraren som ung och oerfaren att leda en grupp. Hennes uppfattning om stegen är enkla (hon är ju erfaren), men hon tänker inte på att det tar tid att nöta in dansstegen för oss. Hon drar nästan alla danssteg på en och samma gång. Inte åtta för åtta för sig, som vår förra danslärare gjorde.
 
När en timme har gått är lektionen slut och med tårarna sprutandes ur ögonen cyklar jag hem.
 
Jag förstår om vissa anser att det är skitfånigt att bli ledsen för en sån här grej, men jag är känslig som person och tar saker lite väl personligt i vissa situationer. Det här med att känna sig dum för att man inte kan, är något som sitter djupt rotat i mig sen barndomen. Så när samma känsla infinner sig idag är det svårt att skjuta känslan åt sidan.

Slutligen ville jag inte säga så mkt mer. Jag är förbannad, frustrerad, besviken. 

Kramas inte med mig.

Under helgen har jag varit på en snabb-visit hos mina föräldrar i Norrtälje, så jag har inte hunnit berätta vad som droppade ner i brevlådan precis innan jag åkte iväg. Å andra sidan tror jag redan att ni lyckats klura ut det med bara en blick på det här inlägget.
Köpt på madlady.se strl 32/34

Jag bara tjöt när jag fick syn på paketet. Nu är den äntligen min.
Planen framöver är att jag ska finna en skinnväst som passar till.
Så vid nästa utgång är det den här som får göra premiär!