Musikaliska genier och nya strängar

Ja, nu är det såhär att jag har blivit pippi på gitarrer! Jag har gett mig fan på att lära mig nu, och har man en gitarr som ändå bara står o skräpar kan man lika gärna börja spela på den. Gjorde jag också, men fan i helvete vad den var ostämd! Och inte lyckades jag stämma den heller.. Så off we go till en musikstore och jag får bekräftat att strängarna är vääääldigt gamla och måste absolut bytas! Fine säger jag, jag vill bara ha en fungerande gitarr. "Ah, men det tar en vecka". Med de orden kastat i ansiktet på mig lämnar jag min kära egodel som faktiskt, tro det eller ej, efter bara två dagars av plinkande känns som en del av mig.

Så nu ligger stackars Björk på service och längtar hem. Och jag sitter i mitt [notera] nya, fina, helt färdiga rum (!!) och väntar på att telefonen ska ringa så jag får hämta min älskling...

Så vad gör jag undertiden jag väntar? Jo, youtube, youtube och åter youtube! Har hittat massor av helt otroliga gitarrister som verkligen har blivit inspirationskällor. Joshua James, John Butler (John Butler Trio) och Andy McKee. Och naturligtvis min vän och den underbart talangfulle Linus! Sjukt duktig, det är du!!
Men ett litet tips är att kolla på John Butler's gitarrsolo (akustisk). John Butler - Ocean <3 Man blir ju helt lycklig och det bara spritter i kroppen haha. I princip beroendeframkallande gitarrsolo enligt mig!

Nu ska jag återgå till mitt ledsna stadie utan Björk och vräka i mig choklad

Ciao!
//Abbie Martin

Saker och ting som är bra?

Jag är så trött på läsa artiklar och notiser som bara tar upp det som är dåligt. Varför kan man inte skriva om saker som är bra? Sådant man blir glad av. "Jag älskar ju dig. Jag älskar dig över allt annat, mer än mitt allt, högre än de högsta berg och med en kärlek djupare än atlanterna. Dig. Det är dig jag älskar så mycket! Förstår du inte det?" Kanske. Men jag tror inte att jag alltid kan begripa.. Det är knappt troligt att man får ha det så här bra. Fan, det blir ju bara klyschigt och fult det här. Man ska alltså inte dela med sig av sin glädje? Berätta om de där underbara fjärillarna som blivit instängda i kroppen och kittlas, och om hur man bara vill öppna munnen för att skrika högt över hela världen hur mycket man älskar dig.

Får man säga älska förresten? Får man det..? Oj, nu har man plötsligt blivit vuxen och till och med brutal i sina ordval. Älskar, älskar inte. Men gillar då? "Jag gillar dig mest i hela världen!" Ah, det gör jag. Men tror du på det då? Att älska är ju så rätt. Och nu skriver jag om det också. Jag har lagt mig på en sådan låg nivå att jag är både klyschig, ful,brutal och dessutom får en sådan lycklig själ att låta vilsen och sorglig. Vad är det här?!

Varför kan man inte skriva om saker som är bra? Jo för det är då man hittar det dåliga och kolsvarta inom en. Det är då man vrider det härliga till något jobbigt och förstör!

Tänk inte, skriv inte, fördärvas inte - älska av hela ditt hjärta!

XoXo

Vackra motiv och onda fötter

Dagen börjades med ett matteprov som gick hyffsat.. Känner att jag gott och väl hade kunnat pluggat bättre!
Men det är jag i ett nötskal..

Efteråt ringde jag Angie. Hon och Jossan var i Nt så jag gick till dom och vi gjorde en liten flumm-runda. Såklart in på Åhléns och kletade på min favorit eyeliner <3 Lumene. Vi var kvar i Nt tills klockan var halv fem, då åkte alla hem.

När jag kom innanför dörren kände jag en hopplöshet jag aldrig känt förut. Vad skulle jag göra hemma? Städa, plocka i och ur disken, dammsuga..? Nej, jag fick panik. Jag grabbade tag i kameran, "hej då mamma, drar ut o fotar!"
Jag började styra stegen ner mot sjön, men jag ångrade mig. Jag har redan fotat där förr och det var slut på spännande motiv. Så jag vände tvärt och begav mig mot Beaterberg. På vägen dit fick jag massa fina bilder. Likaså när jag var framme. Jag älskar min kamera! Den kunde ta kort och ljusa upp bilden på så mörka ställen att inte ens mitt öga kunde urskjilja vad som var löv eller stenar. Love it <3

Tyvärr föll mörkret och jag var tvungen att ta mig hem. Nu ligger jag i min säng, ensam :( och kollar på Autumn in New York.


Ciao!