Ett kärt återseende.

 
Återbruket i Roslagen.
I sommras befann jag mig på en loppis-runda i Roslagen och lät er följa med. Minns ni den vackra ladan ute på landet strax utanför Rimbo? Där fanns Återbruket - det inlägget kan ni läsa här.
 
 
De har nu öppnat en butik inne i byn och lämnar just nu ladan. Jag passade på att göra ett återbesök, dels för att önska dom lycka till samt kika in vad de fått in nytt, men ockå för att inlägget om Återbruket i somras var så uppskattat!
 

Häng med in i deras nya butik bland alla vackra ting!
Återbruket drivs av tre tjejer: Anki, Malin och Anna. När jag kliver in i butiken hälsar Anki ett glatt "hej" och jag blir bemött med ett leende, vi skakar hand. Jag har mailat tidigare i veckan för att meddela att jag kommer och frågat om jag får plåta deras nya butik. Jag är snabb med att berömma deras nya butik och det lyser i Ankis ögon, det märks att hon tycker om det hon gör. Inne i verkstaden hör man Anna pyssla med någonting. 
 
Jag får en liten rundtur...
 
 
 
 
Lite julstämning hittar man här o var i butiken
 
 
Även om Återbruket specialiserar sig på möbelrenovering (måla om gamla möbler bland annat), både sådant som de funnit själva samt möbler som kunder velat bli av med, så kan man finna nytillverkade möbler och andra ting med en gammal touch.. Se den här vackra lyktan nedan som ett exempel:

 
Kunder som besöker deras butik får möjlighet att gå in på deras lager för att kika på möbler som står på kö att "fixas till". Om en kund fastnar för en möbel och vill ha den i en specifik färg går det självklart att ordna. Man kan få en custom made möbel helt enkelt, och hur häftigt är inte det!
  
 
 
Ett annat häftigt ställe som fanns i butiken kallade Anki för "bankvalvet". Och det var faktiskt ett gammalt bankvalv på riktigt, dörren var enorm och tjock, innuti rummet ekade det. Dom hade inrett rummet som ett vardagsrum, gammalt möter modernt. Det var nog mitt favoritrum i hela butiken.. Titta bara så vackert! 
 
 
 
Lägg märke till spetsen i taket. Möblerna är i rockoko-stil, helt min smak.
 
Efter att Anki get mig en liten rundtur i butiken får jag tillfälle att se på i verkstaden när Anna skrapar bort gammal färg på ett vackert nattduksbord medan Anki målar ett bord. 
 
 
 
 
"Den ska bli svart" berättar Anna
 
Anki visar mig en sänggavel hon jobbar på. Det är en av många delar från en säng som ska stå som inredning innuti Rånäs Slott. Vi går in bakom butiken i "köket" där resten av sängen står och väntar på att bli målad. Det är en enorm pjäs, en väldigt gammal och vacker säng. Anki berättar att hon hittat den i en lada och var tveksam till att köpa den först, men att hon inte kunde låta bli. Tur var väl det då inredaren på Rånäs Slott ville använda sig av den. Bakom sängen står ett charmigt sminkbord, även den kommer att så småningom stå på Rånäs Slott. Den kommer målas gräddvit, avslöjar Anki... 
 
 
Jag fortsätter att se mig omkring och plåtar, medan flera kunder kommer in i butiken. Varje person blir varmt bemött. En kund berömmer Anki för deras jobb med butiken och en annan verkar vara på återbesök, precis som jag. Stämningen är varm och mysig, solen börjar gå ner och Anna tänder några ljus.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Med de bilderna vill jag tacka Återbruket. 
Tack för att ni tog emot mig så varmt och tog er tid att visa mig runt och berätta om alla möbler. Jag önskar er lycka till med den nya butiken!

Och till mina läsare vill jag bara säga: har ni vägarna förbi Rimbo är ett besök hos Återbruket i Rolagen något jag varmt kan rekomendera!
Hälsa från mig ;)