Elev/Lärling steg 1: Klippning

Dag 1:

Ringklockan vibbrerar klockan 08.30. Upp och hoppa! Idag är det första dagen av tre på min intensivkurs. Gör mina morgonrutiner och sedan ut i kylan för att knalla ner till bussen. Shit vad glad o pigg jag var den morgonen :D Hoppar på bussen mot Stockholm och kliver av vid Tekniska. Tar t-banan till T-centralen och går mot pendeltågen. Men när jag kommer fram till spärrarna så finns det ingen liten människa i någon kur så jag kan visa upp min remsa! :O Ve och fasa! Vad gör jag nu?! Medan jag står där som ett frågetecken står det en snäll människa på andra sidan och måste ha sett bondjäntan som inte fattar nått och ger mig sitt busskort så jag kommer igenom. Puh!

Äntligen uppe på perongen, tänk om jag hade missat tåget?! Gud vad pinsamt och komma försent första dagen, usch. Men när jag står och väntar på att tåget ska komma in på perongen ser jag att tåget jag väntar på går åt motsatt håll som jag ska till. Står jag på fel sida? Jag kollar tiden på tåget på andra sidan, mot Kungsängen. 09.28. FAN!!!!! Det är den jag ska ta. Precis när jag styr stegen mot trappan bort från fel perong ser jag att tåget mot Kungsängen kommer. Fan vad jag kutade! Men tror ni inte att det är samma problem med spärrarna när jag ska upp på den andra perongen också?! Helvete helvete helvete!!! Allt folk rusar emot mig när jag försöker smita igenom spärrarna. Hahah, jag har inte en suck. När folket lugnat ner sig och jag står ensam kvar, frustrerad och stressad över att jag missar tåget nu, kommer en människa bakom mig och drar sitt busskort och jag kastar mig in. Spärrarna höll nästan på att smälla igen på mig. Jag springer upp för trapporna och in i RÄTT tåg :D Fy vilket äventyr. Jag hatar Stockholm!!

Tåget till Spånga tar ungefär 10-15 minuter. Väl framme tar jag fram en vägbeskrivning, och det visade sig vara jättelätt att hitta. Tur det för mig. Inne i Hårologi-huset möttes jag av en dam som skakade hand med mig och någon enstaka person satt och en läste tidning för sig själva vid ett fika-bord. Jag fick förklarat att jag skulle hänga av mig jackan i kapprummet och sedan ta en fika om jag ville det. Tyvärr hann jag inte ta mig kära kopp te som jag längtat efter hela morgonen för vips så stod vår lärare där och sa att vi skulle gå in i rummet bredvid. Det var faktiskt inte förrän jag kom in dit som jag insåg vad jag gett mig in på, och hur kul det skulle bli! I mitten av golvet stod en massa stationer och speglar och framför dom stod nått som såg ut som ett fotostativ. Längst fram var bord och stolar framtagna och vi hade bestämda platser. Läraren ställde sig framför oss och presenterade sig som Diana, tant Diana. Sen fick vi var och en ställa oss upp och säga ett par ord om oss själva. Shit, vad jag kände mig liten haha. Jag hatar verkligen att prata inför folk, men ja jag genomled det iaf. Och det var över efter typ 2 minuter.

Efter lite genomgång av terminologi och de fyra klippsätten; Hel Form, Gradering, Ökande Längder & Lika Längder, så fick vi alla varsin docka (Viola) och en egen station att klippa vid. Jag sprang fram till stationen i hörnet så jag hade väggen bakom mig så jag inte hade alla blickar på mig. Tänk att det alltid är en sån press på en när man går kurser därför att man tror att den andre är bättre än en själv. Illa tänkt av mig egentligen, men man kan inte låta bli. Jag lovar, varenda en hade saxhölster. Något som jag saknade, och som jag märkte senare skulle ha ett stort behov av. Så det är något jag verkligen ska köpa in och investera i.Hur som helst, jag gjorde min allra första riktiga klippning den dagen. Och vi började med Hel Form. Ser ut som på bilden ungefär, men vi klippte dock inte alls lika kort. Men ni får ett hum om hur det kan se ut iaf. Det är egentligen ingen komplicerad klippning, men det krävs att man klipper rakt, för minsta lilla syns! Man ska vinkla fingrarna på rätt sätt för att få in håret rätt och få ett snyggt fall på "perimetern". Det var ett av många ord vi fick lära oss. Den dagen satt alla som frågetecken när vi gick igenom alla ord, och värst av allt var att vi fick en hemläxa innan vi fick åka hem. En hel A4 med glosor över alla ord vi ska kunna, och dessa ord skulle vi ha prov på nästa dag. Så det var bara att råplugga hela vägen hem på tåget och bussen. När jag kom hem, klockan 20.00, var det första jag gjorde att ta en dush och sedan kasta mig i sängen. Jag var helt slut! Och värre skulle det bli. Nästa dag ringde klockan på 06.00...