Mattips: Recept på min kycklingwook


 

Kycklingwook för 2 pers.


Du behöver:

  • Kycklingfiléer (2 st)
  • Frusna wookgrönsaker
  • 1 hel lime
  • Hönsbuljong
  • Matlagningsgrädde
  • Citronpeppar
  • Soja
Gör så här:
Värm upp en stor stekpanna, den ska kunna rymma både kycklingen och wookgrönsakerna. Tärna 2 st kycklingfiléer i lagom ätbar storlek, dvs de ska inte kännas för stora att tugga. När du tärnat kycklingfiléerna, krydda dessa med citronpeppar, en nypa salt och släng sedan ner dem i stekpannan med lite smör.

När kycklingtärningarna blivit vita i stekpannan är det dags för wookgrönsakerna. Häll i valfri mängd wook i samma stekpanna och stek tillsammans med kycklingen tills kycklingen fått en fin gyllenbrun stekyta (detta är valfritt). Dela limen i två halvor och kläm saften från den ena halvan över wooken.


Såsen
Man behöver ingen sås till en wook, jag vet, men jag föredrar det då jag upplever att wooken kan bli lite för torr annars. 

Gör så här:
Värm upp matlagningsgrädden i en tjockbottnad kastrull. Lägg i 1 kub med hönsbuljong och en liten klick smör, låt smällta samman och rör om. Kläm sedan i saften från den andra halvan av limen i såsen och en skvätt soja. Ta det lugnt med sojan, annars blir det för salt! Smaka av och tillsätt valfri krydda om så önskas.
 
Bon appetit! :)
 
 
C by Caroline ❤️

Åh så gott med wok! :)

linawilmas.blogg.se

Mmm så gott! Älskar wok!

Peasyeasy

Såg gott ut!